Lovely healthy waffles
Dagens lunch bestod av supergoda och nyttiga våfflor! Tycker det är supergott och lite speciellt med våfflor, kanske för att det enda stället jag åt det på förr var hos farmor. Hon är för gammal för att göra dom nu ska kanske är därför jag får dendär speciella känslan av dom. Har ju innan delat recept på nyttiga pannkakor och kände att jag ville exprimentera med våfflor idag istället. Det är ju lika men ändå inte riktigt samma.
Använde mig av mixern även till detta och hade i en banan, tre ägg, en skopa Ultra Vanilj, 1 dl kokosmjöl och 1 dl havremjölk. Mixade ihop allt till ett klet och lät det dra lite medan jag förberedde tillbehör. Smeten blev nog egentligen en aning för tjock så nästa gång tar jag nog lite mindre mjöl i. Använde mig av kokosfett i våffeljärnet och hällde smeten direkt från kannan. Lade upp dom på ett galler tills alla var klara, och åt sen ihop med tillbehör. Idag valde jag hallon, blåbär, mango, grädde och honung. Mums! Det blev en stor portion på fyra våfflor och jag blev mer än mätt, så därför gör det inget om man får dra ned på mjölet till nästa gång. Ska även testa att smälta kokosfett och ha i smeten, detta för att ersätta smör och få lite mer krispiga våfflor som jag inte fick denna gången eftersom att jag hade varken eller i. Men dom smakade jättegott och var väldigt mättande. Definitivt en rätt som ska modifieras till lite om sen lagas fler gånger!


Kommentarer
Trackback